همه چیز درباره طراحی سایت

اگر درباره سایت و طراحی سایت اطلاعاتی ندارید و یا میخواهید اطلاعات کامل تری داشته باشید پس حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
سایت چیست؟
به زبان ساده ، یک وبسایت مجموعه ای از صفحات به هم پیوسته است که از طریق آدرس های اینترنتی قابل دسترس هستند. این صفحات شامل متن ، تصویر ، ویدیو ، جداول ، فرم ها و غیره میتواند باشد.
با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و دنیای اینترنت و دسترسی آسان تر مردم به اینترنت ، لزوم استفاده از وبسایت ها برای رفع نیازهای کاربران بیشتر دیده میشود.
از پرداخت قبوض و خریدهای اینترنتی گرفته تا ثبت نام و استفاده از سامانه های دولتی مانند سامانه ثنا. تمام این پروسه ها در بستر اینترنت و وب سایت ها انجام میشود.
اهمیت طراحی سایت
این روزها در اکثر کارت ویزیت ها ، بنرهای تبلیغاتی و حتی تبلیغات تلویزیونی ، نشانی از یک آدرس سایت مربوط به آن کسب و کار دیده می شود.
داشتن یک وبسایت مناسب میتواند شغل و خدمات شما را بصورت حرفه ای و مدرن در معرض دید مخاطبان قرار دهد.
بسیاری از کسب و کارهای کوچک و حتی شرکت های بزرگ برای معرفی خدمات و محصولات خود از بروشور و کاتالوگ استفاده میکنند.
این کاتالوگ ها با وجود هزینه های بسیاری که برای شما دارند اما همانند وب سایت نمیتواند خدمات و محصولات شما را به نمایش بگذارد.
علاوه بر این ، با اضافه شدن خدمات و محصولات باید مجددا هزینه چاپ و طراحی بروشور را در نظر داشته باشید که آن هم به تعداد محدود میتوانید چاپ کنید.
اما یک طراحی سایت با قیمت مناسب میتواند رشد چشمگیری در افزایش فروش و بازدید از خدمات شما داشته باشد. وبسایت شما تنها با یک آدرس اینترنتی در دسترس تمام کاربران دنیای اینترنت در سراسر جهان می باشد و در هر زمان و مکانی مشتریان میتوانند با وارد کردن آدرس وبسایت شما به تمام خدمات و محصولات شما دسترسی پیدا کنند.
به علاوه ، هر زمان که محصول یا خدمات جدیدی داشته باشید، میتوانید در کمترین زمان ممکن در سایت خود بدون هزینه مجدد به نمایش بگذارید.
انواع سایت از نظر فنی
از نظر فنی، سایت ها به دو دسته تقسیم می شوند: استاتیک و داینامیک
سایت های استاتیک:
سایت های استاتیک سایت هایی هستند که بعد از طراحی سایت قابلیت تغییر و آپدیت شدن ندارد. به سایت های استاتیک، سایت های ایستا نیز می گویند.
اصولا برای طراحی سایت های ایستا از کدهای HTML استفاده می شود. از آنجا که طراحی سایت های ایستا راحت تر است، هزینه آن نیز نسبت به سایت های داینامیک کمتر می باشد.
از سایت های استاتیک میتوان به عنوان کارت ویزیت الکترونیکی نیز استفاده کرد. به این صورت که با یکبار طراحی و ساخت، با تبدیل آدرس سایت به QR code میتوان آن را در اختیار مشتریان و کاربران قرار داد.
معایب سایت های استاتیک:
- امکان تغییرات و به روزرسانی تنها توسط طراح سایت وجود دارد.
- هزینه نگهداری آن بالاتر است چون صاحبان سایت باید برای تغییرات و گذاشتن مطالب هزینه های جداگانه ای را به طراح بپردازند.
- از نظر سئو و رتبه گوگل در رتبه های پایین تری قرار دارند.
- رابط کاربری و زیبایی گرافیکی آن ضعیف است.
سایت های داینامیک:
سایت های داینامیک دقیقا برعکس سایت های استاتیک هستند. این مدل سایت ها که محبوبیت بسیار زیادی بین طراحان سایت دارد ، قابلیت تغییر ، آپدیت و ویرایش محتواهای آن را نیز به سادگی دارد.
سایت های داینامیک با سیستم های مدیریت محتوا که به اختصار CMS نامیده میشوند ، طراحی میشود. از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا میتوان به وردپرس اشاره کرد.

انواع سایت از نظر کاربرد
هر سایتی با توجه به یک نوع کاربرد طراحی میشود. از انواع پرکاربرد ترین سایت ها در طراحی سایت میتوان به این موارد اشاره کرد:
- سایت فروشگاهی
- سایت شرکتی
- سایت آموزشی
- سایت خبری
- سایت چند منظوره
- سایت رزومه
سایت فروشگاهی
سایت فروشگاهی شاید از پرکاربردترین انواع سایت باشد. به دلیل امکانات جذاب و پیشرفته و و انجام پروسه های خرید اینترنتی بصورت اتوماتیک توسط این سایت ها، امروزه تبدیل به یکی از محبوب ترین نوع سایت شده است.
طراحی سایت فروشگاهی برای تمام کسب و کارها و شرکت های بزرگ و کوچک امکان پذیر است. حتما نیازی نیست که همانند دیجی کالا هزاران محصول را در وبسایت داشته باشید.
شاید شما یک کسب و کار خانگی کوچک دارید و محصولات کمی تولید می کنید ، یا حتی ممکن است یک فروشگاه لوازم خانگی بزرگ داشته باشید و دوست دارید که فروش اینترنتی نیز به سراسر ایران و حتی جهان داشته باشید. وبسایت های فروشگاهی تمام این مسیر را برای شما آسان می کند.
از مهم ترین ویژگی سایت های فروشگاهی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان فروش محصولات فیزیکی و دانلودی
- سازگاری با درگاههای پرداخت بانکی
- امکان فروش 24 ساعته محصولات شما (به دلیل در دسترس بودن همیشگی وبسایت)
- انجام تمام پروسه خرید بصورت اتوماتیک توسط وبسایت (بدون دخالت دست😁)
- ارائه گزارش فروش به مدیر و مسئول سایت
- افزایش چندین برابری فروش محصولات شما
- و…
سایت شرکتی
خب همونطوری که از اسمش پیداست، سایت های شرکتی اصولا برای شرکت ها و کارگاههای تولیدی-صنعتی طراحی میشوند.
ما در ایران نزدیک به 2 میلیون شرکت ثبت شده داریم. به نظر شما از این تعداد، چند عدد از این شرکت ها دارای یک وبسایت هستند؟
منظور از طراحی سایت شرکتی این است که برای یک شرکت تولیدی-صنعتی یا حتی یک شرکت بزرگ مواد غذایی و یا حتی استارتاپ هایی که در ابتدای کار هستند، یک وبسایت ساده شرکتی طراحی شده و از فعالیت ها، محصولات، خدمات و اهداف خودشان در وبسایت می نویسند.
از مهم ترین کاربرد سایت شرکتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معرفی شرکت
- معرفی محصولات و خدمات
- مدیریت پاسخگویی و ارتباط با مشتریان (CRM)
- جذب و استخدام نیرو
- امکان ایجاد سامانه مخصوص کارکنان شرکت
- و…
سایت آموزشی (آموزشگاه آنلاین)
- از سال 99 که کرونا شیوع پیدا کرد، سایت های آموزشی (آموزشگاههای آنلاین) طرفداران بیشتری پیدا کردند و حتی توسعه دهندگان این سایتها و اپلیکیشن ها مجاب شدند تا امکانات بیشتر و بهتری را در این سایت ها قرار دهند.
ویژگی اصلی سایت های آموزشی در این است که تمام پروسه ی آموزش دانش آموزان بصورت آنلاین برگزار می شود.
تقریبا تمام آموزشگاههای زبان، مدارس، موسسات آموزشی و علمی، آموزشگاههای موسیقی و حتی دانشگاهها میتوانند از ظرفیت های ویژه ی سایت های آموزشی برای برگزاری کلاس ها و آزمون های خود استفاده کنند.
وبسایت فرادرس یک نمونه از سایت آموزش آنلاین می باشد.
از مهم ترین ویژگی سایت آموزشی میتوان موارد زیر را نام برد:
- برگزاری کلاس ها بصورت آنلاین در وبسایت
- برگزاری آزمون آنلاین
- فروش دوره ها و کتاب ها در وبسایت
- امکان ایجاد پنل کاربری برای دانش آموزان
- امکان ایجاد پنل کاربری برای مدیران
- پنل کاربری مجزا برای استادان
- اعطا گواهینامه و مدرک بصورت مجازی و اخذ کد استعلام صحت مدارک
- و…
سایت رزومه و شخصی
میتوان گفت ساده ترین وبسایت ها همین سایت های شخصی و رزومه ای هستند. در طراحی سایت شخصی و رزومه از المان ها و فیچرهای ساده ای استفاده میشود که به نسبت دیگر سایت ها، هم سبک تر و هم از نظر قیمتی ارزان تر هستند.
کاربرد اصلی این نوع وبسایت ها نیز همانند کارت ویزیت می باشد. با این تفاوت که شما باید برای چاپ مجدد کارت ویزیت هزینه های زیادی پرداخت کنید اما برای طراحی سایت شخصی و رزومه یکبار هزینه طراحی کافیست.
حتی کسانی که در فضای مجازی بلاگری میکنند و دوست دارند از طریق سایت نیز مطالب و محتواهای خود را به اشتراک بگذارند نیز سایت های شخصی بسیار مناسب است.
ضمن اینکه امکان رزرو تبلیغات و پرداخت هزینه تبلیغات نیز به جای دایرکت از طریق سایت انجام میشود که این برای افزایش اعتبار و اعتماد بین کاربران بسیار مهم است.

ویژگی های یک سایت حرفه ای
برای بسیاری از افراد این سوال مطرح است که یک سایت چه ویژگی هایی باید داشته باشد تا در دسته ی سایت های حرفه ای قرار بگیرد؟
هم کسانی که طراحی سایت انجام می دهند و هم کسانی که سفارش طراحی سایت دارند باید این موضوع را به خوبی بدانند که یک سایت حرفه ای شامل چه ویژگی هایی میشود.
مورد مهم درباره ویژگی های یک سایت حرفه ای این است که بسته به نوع و کاربرد آن وبسایت، ویژگی های منحصر به فردی باعث می شود تا آن سایت یک سایت حرفه ای باشد.
مثلا فاکتورهای حرفه ای بودن یک وبسایت فروشگاهی با فاکتورهای حرفه ای بودن یک سایت شرکتی بسیار متفاوت است. اما در برخی زمینه ها یک سری وجه اشتراک دارند که در اینجا به آنها می پردازیم.
برخی از ویژگی های اصلی یک وبسایت حرفه ای:
- محیط گرافیکی جذاب
- رابط کاربری آسان (یعنی کاربر برای پیدا کردن یک صفحه یا مقاله به دردسر نیفتد)
- توضیحات کامل درباره سایت
- استفاده از عکس های با کیفیت
- صفحه بندی مناسب
- دارا بودن نقشه سایت
- رعایت حریم شخصی کاربران
- سرعت مناسب
- امنیت بالا
- دارا بودن صفحه تماس با ما
- دامین مناسب
- و…
زمانی که یک طراح سایت این موارد را رعایت کند و به خوبی آن ها را اجرا نماید، میتوان گفت که وبسایت طراحی شده قدم های اولیه برای یک وبسایت حرفه ای را برداشته است.
این مواردی که در بالا گفته شد، برخی از ویژگی هایی است که برای حرفه ای بودن در تمام وبسایت ها مشترک هستند.
مراحل اصولی طراحی سایت

مهم ترین بخش این مقاله شاید همین قسمت باشد. چون هم برای کارفرمایان و هم برای طراحان سایت مفید است.
اصول یک طراحی سایت باید به صورت مرحله بندی شده باشد تا در هر مرحله طراح سایت و کارفرما بدانند که چه مواردی در دست اجراست و پروژه تا چه اندازه پیشرفت داشته است.
مرحله بندی یک پروژه طراحی سایت به این صورت می باشد:
1- نیازسنجی پروژه
مهم ترین مرحله برای استارت پروژه طراحی سایت، نیاز سنجی پروژه می باشد. بهتر است با کارفرما قبل از اینکه قرارداد ببندید و پروژه را شروع کنید، در یک یا دو جلسه درمورد پروژه صحبت کنید و نیازهای کارفرما را بسنجید.
برای نیازسنجی هر پروژه بهتر است نسبت به نوع سایت، از کارفرما سوال بپرسید و تمام آن مواردی که در ذهن کارفرما میگذرد را روی کاغذ بنویسید.
مزیت این نیازسنجی در این است که شما برای قیمت گذاری روی پروژه به مشکل برنمیخورید و علاوه بر آن، تمام موارد خواسته شده توسط کارفرما را میتوانید با یک اتود پیاده سازی کرده تا مراحل بعدی پروژه با سرعت بیشتری انجام شود.
2- عقد قرارداد و پیش پرداخت
پس از نیازسنجی و اعلام هزینه به کارفرما، یک قرارداد مابین خود و کارفرما ایجاد کرده و بسته به شرایط و نیاز پروژه، یک پیش پرداخت از کارفرما دریافت نمائید.
3- دریافت اطلاعات لازم
در این مرحله باید از کارفرما کلیه اطلاعاتی که برای طراحی سایت لازم دارید دریافت نمائید.
این اطلاعات شامل لوگو، متون، عکس ها، نام دامنه درخواستی و غیره می باشد.
4- طراحی اولیه پروژه طراحی سایت
بعد از مراحل بالا، در مدت زمانی که در قرارداد خود ذکر کردید، یک اتود اولیه از سایت را طراحی کرده و به کارفرما ارائه دهید. در صورت تایید طرح اولیه، مراحل بعدی پروژه را شروع نمائید.
5- تکمیل اطلاعات و طراحی نهایی
با تایید طرح اولیه توسط کارفرما، مابقی اطلاعات و مواردی که لازم است توسط کارفرما به شما ارائه شود را دریافت کرده و طرح نهایی وبسایت را در مدت زمان مشخص شده در قرارداد به کارفرما ارائه نمائید.
6- تحویل پروژه و تسویه حساب
با اتمام طراحی نهایی پروژه و دریافت تاییدیه از سوی کارفرما، کارفرما موظف است مبلغ نهایی را به کارگزار پرداخت کرده و کارگزار نیز وبسایت طراحی شده را بر روی هاست و دامنه تحویل نماید.
بدیهی است که ارائه نام کاربری و رمز عبور کنترل پنل وبسایت تنها در صورت تسویه حساب به کارفرما داده میشود.
تاثیرات وبسایت بر روی مشتریان و کاربران

از تاثیرات مثبت داشتن وبسایت برای کسب و کارها و شرکت ها هرچقدر بگوییم باز هم کم است! اینکه یک وبسایت می تواند تا چه اندازه بر روی مخاطب و مشتریان اثر مثبت بگذارد، بر کسی پوشیده نیست.
فرض کنید نام یک کسب و کار جدید به گوش شما خورده و میخواهید در مورد آن اطلاعات بیشتری کسب کنید. ممکن است با یک سرچ ساده به مطالب محدودی در مورد آن کسب و کار برسید، اما آیا برای شما سوال نمی شود که چرا این کسب و کار یک وبسایت ندارد؟
حال فرض کنید که همان کسب و کار وبسایت دارد و در آن تمام اطلاعات لازم از قبیل توضیحات، شماره تماس، آدرس ، فرم انتقادات و پیشنهادات و… را در خود دارد. آیا شما به عنوان یک کاربر حس اعتماد بیشتری به آن وبسایت و کسب و کار پیدا نخواهید کرد؟
یک مثال ساده
این مورد برای خرید اینترنتی محصول نیز صدق می کند. به عنوان مثال دو پیج اینستاگرامی یک مدل لباس را می فروشند، پیج اول یک سایت فروشگاهی دارد و مشتریان خرید های خود را از طریق سایت انجام می دهند و پیج دوم تنها از طریق دایرکت سفارش مشتریان را انجام می دهد.
اگر بخواهید از پیج دوم خرید کنید، ابتدا باید قیمت محصول را از فروشنده بپرسید(چرا که خیلی از پیج ها قیمت محصولات را در پست ها درج نمی کنند).
سپس منتظر بمانید تا ادمین پیج آنلاین شود و به تمام دایرکت ها پاسخ بدهد، سپس شما باید آنلاین شوید و تصمیم بگیرید که آیا این محصول را با این قیمت میخواهید یا خیر…
سپس برای سفارش محصول مجددا باید به ادمین پیام داده و منتظر پاسخ بمانید تا سفارش برای شما ثبت شود.
به این ترتیب یک پروسه خرید عادی از پیج اینستاگرامی حداقل 24 ساعت زمان می برد!

اما بریم سراغ پیج اول
شما محصول را در پیج دیده اید، قصد خرید آن را دارید، وارد لینک وبسایت فروشنده (که در بیو پیج گذاشته می شود) خواهید شد. سپس محصول را به همراه قیمت، رنگ بندی و زمان ارسال مشاهده میکنید و بعد پروسه خرید را آغاز خواهید کرد!
تمام این مراحل تنها در کمتر از 10 دقیقه انجام خواهد شد!!
به علاوه اینکه پرداخت شما از طریق درگاههای بانکی صورت میپذیرد و بسیار امن تر از کارت به کارت هست.
این تنها یک نمونه از تاثیرات داشتن وبسایت برای کسب و کار شماست. علاوه بر ایجاد اعتماد و اعتبار بین مشتریان، فرایند خرید نیز به کمتر از 10 دقیقه تقلیل پیدا می کند.
جمع بندی
در این مقاله سعی شد تا توضیحات جامع درباره طراحی سایت به شما داده شود. دنیای وب بسیار گسترده و بزرگ است و هرروز به این گستردگی نیز افزوده می شود.
پیش بینی می شود تا 5 سال آینده تمام کسب و کارها به سمت دنیای وب قدم بگذارند تا از این بازار بزرگ و پررونق یک سهمی داشته باشند.
سهم شما از دنیای وب چقدر است؟ آیا برای آینده ی دیجیتالی کسب و کار خود برنامه ریزی کرده اید؟
سوالات متداول
سایت مجموعه ای از صفحات به هم پیوسته است که از طریق آدرس های اینترنتی قابل دسترس هستند.
با توجه به نوع هر سایت، از وبسایت ها برای فروش محصولات، معرفی، نمایش رزومه، اخبار، سرگرمی، و هزاران مورد دیگر استفاده می شود.
هر کسب و کار و فرایندی که بخواهد در دنیای دیجیتال شناخته شود، باید صاحب یک وبسایت بوده و در فضای مجازی به خصوص در سایت فعالیت داشته باشد.
فروش محصولات فیزیکی، فروش محصولات دانلودی (مانند دوره های آموزشی)، گذاشتن تبلیغات در وبسایت از ساده ترین روش های کسب درآمد از سایت هستند.
با یک سرچ ساده در گوگل و یوتیوب، به منابع بی شماری از آموزش های رایگان طراحی سایت دسترسی پیدا خواهید کرد. اگر میخواهید بصورت اصولی طراحی سایت را یاد بگیرید از اینجا با من در ارتباط باشید.
بله. زمانی که کاربران خریدهای خود را در کمترین زمان ممکن از سایت انجام دهند، علاوه بر ذخیره وقت و انرژی کاربر، حس بهتری نسبت به کسب و کار شما نسبت به رقبا خواهند داشت.
سفارش طراحی سایت
اگر قصد سفارش طراحی سایت دارید، از طریق فرم زیر اطلاعات خواسته شده را پر نمایید. به زودی با شما تماس می گیریم.